Ugrás a tartalomra

Avasi lakótelep

Ády küldte be October 25, 2010 időpontban
Hely/kategóriák

Az Avas déli része (Avas-dél) a város legnagyobb lakótelepének ad otthont, a város népességének körülbelül 1/4-e lakik itt. Az épületeket panelekből (vasbeton elemekből) építették. A rendszerváltás után felmerült az igénye egy katolikus templom építésének, ebben a nagy lélekszámú, szocialista időkben épített városrészben. 1990 pünkösdjén történt az Avason az ökumenikus templom alapkőletétele, 1992-ben felszentelték az Ige templomát.

Három szolgáltatóház, rendőrőrs, két posta, öt általános iskola és négy középiskola található itt: Avasi Gimnázium, Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola, Szemere Bertalan Középiskola és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium (1994-től).

A 2002-es összeírás szerint az Avason 71 üzlet, 18 ruházati bolt, három vasáru bolt, négy gyógyszertár, illetve 45 söröző, presszó és étterem működött. A lakótelepen tíz házi- és hat gyermekorvosi rendelő volt, két idősek otthona, öt általános iskola, három szakiskola, két szakközépiskola és két gimnázium. 2008-ban az Avas alján Tesco áruház is épült. F: wikipedia

Hogy pontosan melyik sarok lehet azt nem tudom.

Cím

Miskoc
Sályi István
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok